10 klíčových kroků k proměně v úspěšnou businesswoman

Přeměna v úspěšnou businesswoman může začít s deseti klíčovými kousky, které z vás udělají elegantní a profesionální osobnost. Pravidlem číslo jedna je upravenost a čistota, což zahrnuje nejen vlasy a nehty, ale také oblečení, obuv a doplňky.

Prvním krokem je výběr kostýmu, bezesporu ikonickým kouskem ženského profesionálního oblečení. Kalhotový či sukňový, nebo dokonce šaty s klasickým sáčkem, kostým je vždy správnou volbou. Pro jednoduchost a eleganci doporučujeme základní barevnou paletu, jako je nesmrtelná černá, béžová, šedá nebo tmavě modrá.

Zde je deset esenciálních kousků, které by měla mít každá businesswoman v šatníku:

1. Pouzdrové šaty

Preferujte světlé nebo tmavé, tlumené barvy, které můžete doplnit zajímavými pásky a lodičkami. Pro chladnější dny přehoďte přes ramena lehký sáčko. Délka by měla dosahovat ke kolenům.  

2. Kostýmek

Každá žena by měla mít ve svém pracovním šatníku kvalitní kostýmek. Volte neutrální barvy, pokud to zaměstnavatel přímo nevyžaduje. 

3. Halenky a topy

Vybavte svůj šatník několika halenkami, které lze snadno kombinovat s ostatními kousky. Přednost dávejte jednoduchým a snadno kombinovatelným barevným odstínům.  

4. Pouzdrová sukně

I když nemusí být nejpohodlnější, dodá vám nezaměnitelný ženský look. Pro rovnováhu kombinujte s volnějším, vzdušnějším topem. 

5. Bavlněné kalhoty

Elegantní a zároveň pohodlné. K nim si oblečte elegantní top, blůzu, košili či sako.

 

6. Šaty

Jsou dalším nezbytným prvkem v šatníku každé úspěšné ženy.

 

7. Blejzr

Kromě kostýmkového saka by vám neměl chybět blejzr, který můžete nosit k halence, topu i šatům.  

8. Kabát

Pro úplnost vašeho elegantního vzhledu by měla mít každá úspěšná businesswoman minimálně jeden jarní a jeden zimní dlouhý kabát. 

9. Obuv a punčochy

Firma může požadovat uzavřenou obuv, například lodičky či mokasíny s plnou špičkou, a dokonce i punčochy. Podpatky by měly mít výšku maximálně 6 cm a barva by měla ladit s kabelkou nebo kostýmem.

10. Doplňky

Doporučujeme decentní doplňky, které budou ladit s vaším outfitem. Vyberte si jedinečné brože, šátky, náhrdelníky, náušnice či hodinky. Tetování se snažte skrýt a piercingy odložte. 

Mějte na paměti, že úspěšná businesswoman také vyniká svým líčením. Volte decentní make-up, stejně tak lak na nehtech a parfém. Je příjemné mít signifikantní parfém, který kolem sebe šíří příjemnou vůni.

Důležité je také být obezřetný v tom, co si na sebe oblečete. Noste vhodnou délku sukní a udržujte výstřih na přijatelné úrovni. Vyhněte se výrazným vzorům, divokým kombinacím barev a lesklým materiálům. Významným prvkem je také kvalitní kožená kabelka, do které se vejde vše potřebné - od telefonu, přes složku s dokumenty až po laptop.

----

Získejte podrobné informace o našich kostýmcích na míru a nechte si ušít takový, o kterém jste vždy snila. 

----

Na závěr, pamatujte, že oblečení by mělo být přizpůsobeno tak, aby klientův zájem byl zaměřen na jednání, a ne na fyzické atributy. Klient by měl cítit, že jste kompetentní a profesionální, a to nejen díky tomu, co říkáte, ale také díky tomu, jak se prezentujete.

Cavalier

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.