Jak správně využít pánské doplňky k dosažení dokonalého stylu

Doplňky jsou klíč k dokonalosti vašeho stylu. Mají zvláštní magii, nejsou podstatou, ale tím jemným zlomkem, který transformuje běžný vzhled na nezapomenutelný... 

Drobné detaily často tvoří velký obrázek a tímto článkem se ponoříme do světa pánských doplňků, které mužům pomáhají převést jejich styl na vyšší úroveň.

Šperky – náramky, manžetové knoflíčky, květinky v klopě a další...

S rostoucí odvahou mužů experimentovat se stylem přichází také zvýšený zájem o šperky. Zde je ale důležité nezapomenout, že jednoduchost je klenotem elegance. Každý kus by měl mít jednoduchý tvar, diskrétní design a nikdy by neměl přímo vystavovat svou cenu.

 

Šle

Kdysi byly šle mnohem oblíbenější než opasky. Přestože se od 20. století přesunuly do pozadí, neztratily svůj šarm a v posledních letech znovu nabývají na oblibě. Navíc, pestrobarevné šle se stávají stále oblíbenější. Kšandy, které se zapínají na knoflík na vnitřní straně kalhot, jsou sofistikovanější než šle s klipsami, které naopak prozrazují svůj praktický účel. Šle a opasek ke kalhotám současně? To je módní faux pas, kterému se raději vyhněte.

Hodinky

Hodinky jsou pro muže tím, čím jsou boty pro ženy - odrazem jejich osobnosti a vkusu. Levné hodinky mohou odradit, zatímco předvádění luxusních hodinek může působit arogantně. Klíčem je tedy vyváženost a diskrétnost.

 


Další rady ohledně výběru doplňků najdete v článku "DOPLŇKY, protože celek je tvořen detaily".


Klobouk

Klobouk je dnes spíše raritou, ale pravý gentleman stále ocení jeho eleganci. Tvrdost a tuhost klobouku určují formálnost příležitosti, kdy je vhodné jej nosit.

Deštník

Deštník slouží především praktickým účelům, ale to neznamená, že by neměl být esteticky líbivý. Ačkoli byl v době svého vynálezení v 18. století terčem posměchu, dnes je nezbytným doplňkem gentlemana.

POZOR: Pro potah deštníku je jedinou přijatelnou barvou černá. Navzdory možnostem vzorů, nejlepší volbou zůstává stále černá.

Kapesníky

Papírové kapesníky jsou praktické, ale esteticky méně působivé. Proto stálou součástí vašeho oděvu by měly být kapesníky dva. Jeden, látkový, v kapse kalhot sloužící ke smrkání, otírání nosu, leštění brýlí nebo utírání rozlitých tekutin. Druhý kapesník má funkci ozdobnou a může přidat k vašemu oblečení barevný akcent.


Více informací o použití kapesníčku najdete v článku: "Kapesníček: Dotek elegance pro moderního muže".


Rukavice

Rukavice byly kdysi nedílnou součástí každodenního oděvu gentlemana. Dnes především slouží jako ochrana proti chladu. Pravé kůže, ideálně podšité kašmírem, jsou volbou pro muže s vkusem a zájmem o kvalitu. 

Opasek

Ať už jste zastánce klasické elegance nebo moderního stylu, doplňky vám umožní posunout svůj vzhled na vyšší úroveň. Pamatujte, že se jedná o jemnou hru, kde méně může často znamenat více. Vybrané, kvalitní a vkusné doplňky dokážou z obyčejného muže udělat pravého gentlemana. Opasek by měl, stejně jako boty, být z kůže a barevně s nimi ladit. Více o opascích se dozvíte v našem dalším článku.

 


Rady ohledně výběru a ladění opasku najdete v článku "Jak si vybrat a sladit správný opasek".


Šála

Šála dnes již není jen praktickým prvkem pro chladné měsíce. Moderní muži ji objevili jako módní doplněk, který lze nosit dokonce i v letních měsících. Volba vzorů a barev je nekonečná, ale stále platí zásada: méně je více.

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.