Kapesníček - Doplněk, který zaujme všechny pohledy

V době, kdy se styl a móda neustále vyvíjí, zůstává jeden prvek konzistentně ukotven v tradiční mužské elegance - kapesníček. Žádný jiný doplněk tak jasně nereflektuje mužské sebevědomí a jistotu v otázce stylu, jak právě tento nenápadný textilní prvek.

Pro mnohé muže je nošení kapesníčku výzvou. Může se jim zdát příliš nápadný, obtížně sladitelný se zbytkem oděvu nebo problematický při složení. Nicméně, s pravou dávkou sebevědomí a pochopení pro styl, se z kapesníčku stává neocenitelný doplněk, který dodává oblečení dokonalou notu elegance.

Jeho funkce

Ačkoli kapesníček pochází ze svého praktičtějšího příbuzného - nosního kapesníku, jeho účel je v současnosti výhradně dekorativní. Pro boj s rýmou nechte raději v kapse svého saka papírové kapesníky.

Kdy ho nosíme?

Kapesníček je vždy vhodný, když oblékáte sako - ať už formální nebo sportovní - a dokonce i když si oblékáte džíny nebo chino kalhoty. Není nutné ho nosit pouze k obleku a kravatě, naopak, kapesníček může dodat ležérnímu outfitu nádech uvolněné elegance.

S čím ho kombinujeme a s čím naopak neladíme?

Kapesníček a kravata ve stejném vzoru nebo barvě jsou považovány za zásadní módní faux pas. Oblečení se tak stává příliš symetrické a v konečném důsledku nudné. Vyhýbejte se setům s kravatou, kapesníčkem a manžetovými knoflíčky ve stejném designu.

Kapesníček je ideální pro kombinaci s méně dominantní barvou na kravatě nebo košili - například s proužkem nebo kostkou.

Kapesníček a barevné ponožky

Pokud preferujete barevné ponožky, může být skvělým nápadem ladit kapesníček s nimi. Tento detail může dodat vašemu vzhledu jedinečný dotek.

Jak ho správně složit

Existuje mnoho způsobů, jak správně složit kapesníček, takže se nebojte experimentovat a najít styl, který nejlépe vyhovuje vašemu outfitu a osobnosti.

Je možné, že se vám může zdát, že budete potřebovat obrovské množství kapesníčků pro různé kombinace. Ve skutečnosti však moderní gentleman dokáže být elegantní i s relativně malým množstvím kapesníčků. Například modro-červený kapesníček může být kombinován s mnoha kravatami, které obsahují červenou nebo modrou barvu.

Věnovat pozornost drobným detailům, jako je kapesníček, může zásadně zlepšit celkový dojem z vašeho outfitu. Nezapomeňte si přečíst náš další článek o mužských doplňcích, kde se podrobněji věnujeme tomuto a mnoha dalším tématům, které pomáhají tvořit dokonalý mužský styl.


Více informací o použití kapesníčku najdete v článku: "Jak správně využít pánské doplňky k dosažení dokonalého stylu".


Cavalier

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.