Jak se obléknout na firemní vánoční večírek

Druhá adventní neděle je za námi a spoustě z vás se určitě ve schránce objevila nejedna pozvánka na vánoční večírek ať už firmy ve které pracujete nebo některé z vašich partnerských společností. Jak tedy akci správně uchopit a být hvězdou vašeho vánočního večírku?

Stejně tak, jak jsme vám radili při oblékání na svatby, nejvíce vám opět prozradí pozvánka. Pozorně si ji tedy přečtěte a zapátrejte, zda je někde zmíněn dress code.

Pokud ani z pozvánky nejste moudří, nadhoďte to při obědu s kolegy a přesvědčte se o tom, v jakém duchu bude akce probíhat.  


TIP: Pokud nevíte, jak který dress code vypadá, přečtěte si náš článekKlíč k ovládnutí DRESS CODE


U většiny firemních večírků se očekává, že dorazíte o něco ležérněji oblečení, než jak standardně chodíte do práce. Pokud do práce chodíte v obleku, oblečte se do smart casual outfitu. Pokud tak chodíte do práce, postačí vám košile a kalhoty. Vzhledem k tomu, že vánoční večírek je přece jen jednou do roka, bývá zde prostor outfit doladit do dokonalosti.

Čas vánočních večírků je skvělý pro vyvětrání výraznějších barev, které máte ve skříni, ideální jsou právě barvy Vánoc jako červená a zelená. Pokud vyrážíte v blejzru, doplňte ho červenou kravatou nebo vzorovaným kapesníčkem a klidně i výraznější ozdobou do klopy, přece jen se nemusíte držet tolik při zemi, jako když vytváříte business outfit. Jestli jste fanoušek vzorů, můžete obléct tradiční tartan, ten už ovšem doplňte jednobarevnou košilí.

Pokud chcete tématiku dotáhnout do detailu, vytáhněte ze skříně doplňky, které vám přes rok leží v šatníku - můžete outfit vyšperkovat třeba červeným sametovým motýlkem. Vánoční svetr se sněhulákem raději nechte ve skříni, nebo pokud už je venku, věnujte ho někomu, koho nemáte rádi.

Další možnost je zvolit ležérnější variantu v podobě jednoduchých kalhot a košile. Ve vánočním období krásně vyniknou drobné vzory, právě třeba na košilích můžete zvolit jemný puntík nebo drobnou kostku, klidně v červeno zelené vánoční variantě, pokud nechcete působit příliš barevně, oblečte přes košili jednobarevný pulover (svetr přes hlavu) nebo cardigan (propínací svetr), vzoru potom ukážete jen tak akorát. Svetr s rolákem v kombinaci s blejzrem je taky fajn změnou oproti košili. 

Přes celý outfit přehoďte elegantní kabát, který můžete doplnit vzorovanou šálou a koženými rukavicemi (ideálně v barvě bot). Stejně jako u každého outfitu, nezapomeňte na hezkou koženou obuv, formální oxfordky v tomto případě můžete vyměnit za zimní kotníčkové chelsea boots. 

A protože na večírky se nikdy nechodí s prázdnou, místo každoroční lahve vína letos vaše kolegy nebo šéfa obdarujte něčím, co jim vás během roku bude připomínat.  


TIP: Třeba poukazem na košili na míru, protože malé dárky upevňují velká přátelství ♥️


To jak si vyladit svůj příchod na večírek jako kavalír už teď víte, odchod už necháme na vás. Hlavně ať jdete po svých :)

Cavalier

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.