Jak přežít parné letní dny v obleku a stále vypadat skvěle?

I v období parných letních dnů je možné zůstat kavalírem, který vypadá skvěle a působí elegantně, přestože tráví celý den v obleku. Proto jsme pro vás připravili několik užitečných rad, které vám pomohou přežít horké dny v obleku a zároveň se cítit pohodlně a svěže.

Výběr správného materiálu

Při výběru oblečení na léto je klíčové dát přednost přírodním materiálům, které jsou prodyšné a zajišťují vám komfort. Konkrétně látky jako vlna, len a hedvábí, které nejenže vypadají skvěle, ale umožňují také přirozenou cirkulaci vzduchu a odvádění vlhkosti od těla. Vlnu volte v co nejnižší gramáži nebo v Tropical úpravě. V horké Itálii je nejoblíbenějším materiálem na parné letní dny len. Ten se sice mačká, ale podpoří váš nenucený look italského elegána a je tou nejprodyšnější látkou, kterou na sebe můžete obléci. Hedvábí volte raději jen jako příměs, oblek z hedvábí je sice lehounký, ale dlouho by vám nevydržel.

Volba vhodného střihu

Při výběru obleku na léto se zaměřte na střih, který poskytuje volnost pohybu a neomezuje vás v pohybu. Volte obleky s volnějším střihem, který umožňuje proudění vzduchu a minimalizuje pocit horka.

Světlé barvy a odstíny

Tmavé barvy přitahují sluneční světlo, zatímco světlé barvy odrazí sluneční paprsky a udrží vás ve větším chladu. Sáhněte po tedy po oblecích v jemných barvách jako světle šedá, béžová, světle modrá nebo pastelové odstíny.

Správné doplňky

Volba správných doplňků může udělat velký rozdíl. Pokud to jde, kravatu nechejte doma a vyhněte se i motýlku. Místo toho oblek doplňte jen hedvábným kapesníčkem a knoflík u košile nechejte rozepnutý.

Správná podšívka

Pro letní nošení zvolte oblek s tenkou podšívku nebo ten úplně bez podšívky, což zvýší prodyšnost a také vaše pohodlí. Sako se bez podšívky může více mačkat, ale s tím se u přírodních materiálů jednoduše počítá. 

Sako bez vycpávek

Pro váš ultimátní komfort můžete zvolit sako i úplně bez vycpávek v neapolském stylu. Takové sako je potom velmi lehké a díky eliminaci vycpávek je v něm také příjemněji ve velkém teple.

Mokasíny místo polobotek

Vaše celoroční polobotky můžete v létě vyměnit za semišové mokasíny, které vaše nohy udrží ve větším komfortu. K takovým botám je potom dobré zvolit kratší kalhoty a také správně střižené neviditelné ponožky.

Péče o oblek

Pravidelná údržba vašeho obleku je klíčová pro udržení jeho vzhledu. Nezapomeňte tedy v létě obleky častěji profesionálně čistit a mezi nošeními je osvěžte párou.

Důležité je si uvědomit, že pohodlnost a elegance se vzájemně nevylučují. S vhodným výběrem materiálů, střihů a správnou péčí o oblek je možné přežít parné letní dny a stále vypadat skvěle. Ujistěte se, že se cítíte pohodlně a sebevědomě, protože to je klíčové pro úspěch a dojem, kterým působíte na ostatní.

Styl a pohodlí: Uvolnění krku a vyhrnování rukávů u košile

Uvolnění krku v horku: Správný počet rozepnutých knoflíků na košili

Pokud je vám horko, můžete si ulevit rozepnutím knoflíků u krku košile. V závislosti na situaci a dress codu můžete volit mezi více formálním a uvolněným vzhledem.

  • Neformální styl: V neformálním prostředí nebo při neformálních příležitostech můžete si dovolit rozepnout až dva horní knoflíky na košili. Tím získáte volnost a ventilaci v oblasti krku, což je příjemné v horkém počasí.
  • Profesionální styl: V pracovním prostředí nebo při formálních událostech je vhodné si rozepnout pouze jeden horní knoflík. Tím dodržíte profesionální a vkusný vzhled, zatímco stále poskytujete nějakou míru uvolnění pro pohodlí.

Stylové vyhrnování rukávů u košile

Vyhrnování rukávů u košile je skvělým způsobem, jak přidat ležérnost a osobitost k outfitu. A jak správně na to?

  • Jednoduché vyhrnutí: Jemné vyhrnutí rukávu o délce 1-2 cm nad zápěstím, které dodává lehký a neformální vzhled.
  • Dvojité vyhrnutí: Vyhrnutí rukávu na délku 1-2 cm nad zápěstím a následné další vyhrnutí nad první vrstvu, které dodává více textury a stylu.
  • Kapsičkový styl: Vyhrnutí rukávu a jeho zatlačení dovnitř košile, čímž vytvoříte efekt "kapsičky" a vytvoříte ležérní a neformální vzhled.

Tyto styly vyhrnování rukávů jsou ideální pro volnočasové a ležérní situace. V pracovním prostředí a při formálních příležitostech, musí rukávy zůstat na svém místě.

Doufáme, že vám naše rady pomohou přežít horké letní dny v obleku a pořád vypadat stylově!

---

Zajímá vás, jaký by mohl být váš letní oblek na míru? Klikněte zde a prozkoumejte možnosti.

--- 

S úctou,

Cavalier

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.