Nic nezkazí první dojem víc než ušmudlané polobotky

Každý správný kavalír ví, že kvalitní kožená obuv je základ jeho šatníku. O takový klenot ale musíte umět pečovat. Ani ty nejluxusnější boty, za které jste možná utratil poslední výplatu, vám nepomohou k lepší image, nejsou-li perfektní. Jenže ne každý si může dopřát pohodlí u dvorního čističe bot. Pojďme se tedy podívat domácímu čištění na zoubek, aby se vám vaše investice vyplatila.

1. ČISTOTA NADE VŠE

Jako správný gentleman jistě víte, že čisté boty jsou Vaší vizitkou, proto bodem číslo jedna musí být jednoduše čistit, čistit, čistit!

Každodenní čištění

Netvrdíme, že čištění obuvi musíte věnovat hodiny. Stačí je každý den, než vyjdete ven, zkontrolovat, případně utřít hadříkem a v rychlosti přeleštit kartáčem.

----

Od počáteční schůzky, přes způsob platby až po servis, který následuje. Přečtěte si článek jaké to je doopravdy, když svou image svěříte do rukou módního konzultanta a rozhodnete se tak naši službu využívat naplno.

----

2. KŮŽI MUSÍTE CHRÁNIT

Největším rizikem, kterému kožené boty v zimě vystavujeme, je vyschnutí kůže. Nemyslete si, že pokud jezdíte autem, problém se Vás netýká.

Déšť a sníh

Bohužel stačí pouze pár kroků v dešti, případně ve sněhu, a jakmile se obuv namočí, ač destruktivní vlivy nepůsobí na kůži, tak silně jako na syntetické materiály, může být životnost kůže ovlivněna.

Proto tím nejdůležitějším, co pro své milované boty můžete udělat, je správně a dostatečně často jim dodávat jakousi vláhu, kůži vlastní.

----

Jak mít boty na každou příležitost bez přeplněného botníku? Přečtěte si další článek, kde se dozvíte, jaké druhy bot by určitě neměly chybět v botníku kavalíra.

----

TIP: Přírodní prostředek s včelím voskem

Stejně jako na obuvi, i na ošetřujících prostředcích nedoporučujeme šetřit. Nejlepší jsou ty přírodní, nejlépe s obsahem včelího vosku, který je přirozeným impregnačním prostředkem a navíc vaší obuvi dodá zpět přirozený lesk a ještě je hezky navoní.

3. POZOR NA „SEŠMAJDANOU“ BOTU

I když Vás to možná nikdy nenapadlo, způsob, kterým si boty nazouváte je důležitější, než se může zdát.

Obouvací lžíce

Je to převážně kvůli nežádoucímu sešlápnutí zadní části obuvi, které silně narušuje estetický dojem, proto dělejte to, co je Vám nejpříjemnější. Používejte lžíci. Je to rychlé a pro obuv prospěšné.

4. ABY OBUV DRŽELA TVAR

Dalším artiklem, který nepochybně výrazně ovlivňuje životnost vaší obuvi a který je v poslední době opomíjený, je používat na boty napínáky.

Podle našeho známého mistra ševce je ideální nechat napínáky v botách alespoň 24 hodin, aby obuv správně vyschla a obnovila svůj přirozený tvar (nezačaly se tvořit praskliny apod.).

----
Jak pečovat o obuv? Vytvořili jsme pro vás video, jak se o obsah svého botníku správně starat. Více v dalším videočlánku z našeho blogu.
----

Kolik? Alespoň dva páry!

Nutností každého kavalíra je vlastnit alespoň dva páry, které bude obden střídat. Doporučujeme obměňovat černou a hnědou. Stejně jako nelze nosit jeden oděv na všechny příležitosti, tak i jeden pár bot málokdy stačí.

Pár tipů na závěr:

- model obuvi by měl být nadčasový, aby neplatilo prastaré úsloví „Tančil jedno léto“

- ke každé barvě obleku ladí jiná barva obuvi

- polobotky byste měli ladit s barvou pásku

- fajnšmekr ví, že vypadá stylově, pokud mu ladí i s páskem od hodinek a taškou či aktovkou

----
Potřebujete poradit s výběrem obuvi nebo si nevíte rady s laděním obleku a doplňků k vašim novým polobotkám? Požádejte o nezávaznou konzultaci na některé z našich poboček.
----

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.