Vybrat a nosit blejzr: Na co si dát pozor?

Blejzr je tedy bezpochyby must-have kouskem každého muže, který se chce cítit a vypadat dobře. Ať už jde o pracovní schůzky, společenské události nebo volnočasové aktivity, blejzr vám vždy dodá potřebnou dávku stylu a sofistikovanosti. Doufáme, že vám tento průvodce pomůže najít ten pravý blejzr právě pro vás!

Návrat k kořenům: kde vznikl blejzr?

Historie blejzru je fascinující. Původním účelem těchto sak bylo nosit je jako součást uniformy určitých klubů nebo organizací. Jméno "blejzr" se možná vyvinulo z názvu lodi HMS Blazer, kde námořníci nosili tuto specifickou formu saka, nebo z "blazing" (zářící) červené látky, z níž se kdysi šila saka pro veslařský klub na St. John´s College v Cambridgi.

Nezáleží na tom, který příběh považujete za pravdivý, je jasné, že blejzr má dlouhou historii a vždy byl symbolem elegance a stylu. Když se zamyslíme nad tím, jak se blejzr vyvinul a jak ho dnes můžeme kombinovat se všemi typy oblečení, je jasné, proč by měl být stálicí v každé šatníku.

----
24 kousků, které nesmí chybět v šatníku správného kavalíra. Jaké kousky oblečení by rozhodně neměl postrádat žádný úspěšný muž ve své šatní skříni? Dozvíte se v dalším článku z našeho blogu.

---- 

V každém případě, ať už je vaše volba klasický blejzr, sportovní, tvídový nebo jezdecký, jisté je, že s tímto kouskem oblečení nikdy nešlápnete vedle. Blejzry dodají vašemu vzhledu sofistikovaný šmrnc, ať už jdete do práce, na oběd s přáteli nebo na párty. Každý si zaslouží cítit se dobře ve svém oblečení, a blejzr je jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout.

Představme si nyní způsoby, jak nosit a vybrat si ten ideální blejzr: 

S košilí a kravatou 

Tento klasický vzhled je vhodný pro formální příležitosti, jako jsou pracovní schůzky nebo méně formální svatby. Zvolte jednoduchou košili a kravatu, která bude sladěná s barvou blejzru.

S tričkem 

Pro méně formální příležitosti je ideální kombinace blejzru s jednoduchým tričkem. Blejzr se tak stane dominantním kouskem vašeho outfitu. 

S rolákem

Pro casual vzhled můžete blejzr kombinovat s rolákem. Zvolte rolák v kontrastní barvě k blejzru a kombinujte to s džínami nebo chinos kalhotami.

S džínami

Džíny v tmavší barvě kombinované s blejzrem a košilí s otevřeným knoflíkem na límci košile tvoří ideální volnočasový styl.

---

Zajímá vás, jaký by mohl být váš blejzr na míru? Klikněte zde a prozkoumejte možnosti.

---

S kalhotami

Blejzr může být nositelný i s kalhotami, jako jsou například chinos nebo společenské kalhoty s kostkovaným vzorem. Zvolte kalhoty v kontrastní barvě nebo vzoru k blejzru pro dynamičtější vzhled.

S doplňky

Pro dokonalý vzhled nezapomeňte na doplňky. Stylový pásek, kvalitní boty ve stejné barvě a elegantní kapesník v kapse blejzru dodají vašemu outfitu na eleganci a zároveň jej dokončí.

Ve správné velikosti

Při výběru blejzru se ujistěte, že si vyberete správnou velikost. Blejzr by měl být dostatečně volný, aby byl pohodlný a umožnil pohyb, ale zároveň by neměl být příliš velký nebo příliš malý. Správná velikost by měla umožnit pohyb paží bez omezení a límec by měl sedět pohodlně kolem krku.

Vybírejte podle barvy a vzoru

Blejzry jsou k sehnání v různých barvách a vzorech. Pokud hledáte blejzr na formální příležitosti, zvolte jednoduchý blejzr v tmavších barvách, jako jsou například černá, tmavě modrá nebo tmavě šedá. Pokud hledáte blejzr pro méně formální příležitosti, zvolte blejzr se vzorem nebo v netradiční barvě.

Sázka na kvalitní materiál

Kvalita materiálu je klíčová pro vzhled a trvanlivost blejzru. Pořiďte si blejzr vyrobený z vlny, který bude odolný, prodyšný a pohodlný.

 

Skutečně unikátní blejzr, který se stane stěžejním kusem vašeho šatníku, by mohl být ten, co je ušitý přímo na míru vašim rozměrům a preferencím. Takový kus oblečení se stává nejen projevem vašeho jedinečného stylu, ale i symbolem kvality a luxusu.

Naše módní firma poskytuje možnost vytvoření blejzru na míru. Každý detail je pečlivě promyšlen a přizpůsoben vašim přáním a potřebám. Od střihu a barvy, až po výběr materiálu a drobných detailů, jako jsou knoflíky či typ kapes.

----
Jak blejzry správně ladit s kalhotami a košilemi a vytvářet tak klasické, ale i více extravagantní kombinace? Přečtěte si i článek z našeho blogu Blejzr: 8 stylů, jak ho ladit a nosit
----

Cavalier 

konzultant

Zaujalo Vás to a rádi byste se dozvěděli více?

Stačí vyplnit tento krátký formulář a my Vám s radostí zodpovíme Vaše dotazy.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.